Thursday, February 2, 2012

Märka olulist ehk EKA vastulöök


Aasta 2012 ei ole alanud just positiivses võtmes noortele kunstitudengihakatistele ning tundub, et valgus tunneli lõpus on hetkel hoopis läheneva rongi oma. Vana õppehoone võeti maha ja selleks saadi lausa euroopa fondilt toetust päris suures summas, mille tagastamine (juhul kui kohevarsti koppa maasse ei lööda) vaevalt, et EKA rahakotile midagi head tähendaks. Kuid see eeldaks, et vähemalt ehitusprojekt oleks valmis, mida ta tegelikult ju pole. Paberil on valmis visandatud üks õhuloss, mille kõrval tundub härra Pohlaku soovitud uhke poolesajatuhandepealine esindusstaadion jalgpalli MM-i korraldamiseks väga realistliku ettevõtmisena.
Kuidagi tagurpidi on kõik asjad toimunud. Võiks ju ikka mõelda, et uue maja plaan on kinnitatud ja rahastus selle ehitamiseks korraldatud enne kui minnakse vana kallale ning et ka naabruskonna majaomanikega on kõik asjad sirgeks räägitud. Tekib tahtmine süüdistada, aga tegelikult ei anna see ju kellelegi mitte midagi.
1254 tudengi hääl kipub öhe ja muu elu virvarri sisse ära kaduma. Otsige nad üles ja hoidke neid meeles. Kunsti on vaja, et mitte selle horisontaalse modru sisse ära uppuda.



No comments:

Post a Comment