Monday, May 30, 2011

Korporatiivne Mahemajandus v1.0



Toetudes vikipeediale tähendas juba cherokeede poolt kasutuses olnud sõna "sustainability" jätkusuutlikku arengut või säästvat arengut ehk mahemajandust. Liikumine mingis suunas on sõna tüve sisse igatahes selgelt raiutud. Mina lisaks siia omaltpoolt veel märkuse, et see liikumine võiks olla ajudega ehk teisisõnu läbimõeldud ka keskkonna heaolu seisukohast, et ei tuleks jälle kuskil mingi masstoode turule, mis tekitab vaid illusiooni säästlikkusest.
Taamal paistev rapispõld on tegelt väga kurikuulus näide sellest, kuidas taheti head aga mõeldi vaid oma rahakotile. Vähemalt tundub see nii mulle hetkel, mil tema kasutuselevõtt massprobleemidelahendajana on alles algfaasis ehk versioon ühe juures. Mida põlvkond edasi toodet aga arendada, seda reaalsemaks muutuks ka säästev areng. Versioon kolm peaks juba murrangu tooma, kuid sinnani on vaja ka elada/jõuda.
Ja selleks, et ootamine oleks igatepidi tõhus avasin ma näitlikult pildil open office tüüpi kodukontori, kus füüsiline tegevus hoiab keha ja meele teravana ehk teisisõnu aitab kaasa oodatavale arendustegevusele. Läpaka jaoks vajaliku energia saan ratast vändates, ning kui kõht tühjaks läheb, siis sobib ratas ka tavalise sõiduvahendina kodupoes ära käimiseks. Muidugi võiks ju oma põllulapi ka rajada, kuid seda siis juba edasiste arengutunnuste ilmnemisel. Egas linnavurlest ole kerge taas isemajandavaks inimisiksuseks saada. Põhiline aga on, et liikumine selles suunas toimub.

PS. Selle pildi õnnestumisele ja kogu rattaralli nädalavahetuse elu mugavaks kujundamisele andis väga olulise panuse mösjöö Henri H. Suured Tänud takkajärgi selle eest. Õunakook jõuab varsti sinuni :)

No comments:

Post a Comment