Monday, February 7, 2011

Euraasia parim trummar

 






Nii, juhtus ühel päeval nädalat paar tagasi, et küsisin ühelt Mari nimeliselt neiult, et mis ta teeb ja kus ta teeb. Tema vastas, et varsti teeb ja et see on äge, mis ta teeb. Kuna mul oli tekkinud just parasjagu suurematsorti tuhin igast eirnevat pildimaterjali talletada, siis palusin võimalust sellest ägedast osa saada, mispeale ükspäev veidi aja pärast Mari teataski, et vaat nüüd neljandamal veebruarikuu päeval Zelluloosi ajalooliste niiskete kivide vahel on üks tagasihoidlik prooviruum, kus võiks kokku saada ja osa saada segaliikmelise bändi MAKnetik argisest prooviseansust.

Rariteetne värk. Proovi tehakse praegusel aal paar korda aastas ja nagu osalejate enda seas levima hakanud legendid teavad rääkida, siis paljusid lugusid üle ühe salmi ei mängitagi. "Küll esinemistel jõuab ülejäänud salmid ka ära mängida..." Enesekindlust on neil kuhjaga ja miks ka mitte, neid ju tervelt üheksa tükka ning kümneski juba moraalselt toetamas.

Nagu ma teada sain on üheks selliseks" ühesalmi" looks bändi greitest hits listis lugu nimega Tsirkus, mida omal ajal (kui mina veel pissipotiga mööda metsi ringi paterdasin ja poes kolmnurkset piimapakki katsuda sain) kandis ette ansaambõl nimega Fix.

Julgen öelda, et puht kilometraazhiga, mis kulub, et selle bändi liikmed kõikidest erinevatest Eestimaa otsadest kokku saada löövad nad tolle värvika ajalooga dinosauruse siiski laiaks. Kas saab enam kaugemalt päälinna tulla kui Missost? No napilt. Aga see pole mingi takistus, kui hing nõuab kultuuri või noh siis vähemalt põhjust kodumaa kaugeimast punktist korraks eemalduda teise kodumaa kaugeimasse punkti. Annab elule kohe uue perspektiivi ja niiviisi.

Esimesele korrale kohaselt ei julgenud kohe kaamerat nina alla inimestele pista, las harjume üksteisega. Seetõttu võtsin kasutusele plaani B+ ehk teha proovist jäädvustus ajapildistamise kujul, millele boonusena lisandus ka mõnelooline proovietteaste. Täiesti spontanne, millest mind informeerinud bändiliigegi ei tednud midagi. Äge.

Nüüd, kus pildimaterjal on läbi vaadatud ja videogi interneti lõpmatutes avarustes vaatamiseks välja pandud selgus, et minu kartused olid asjatud. Lavakrampi kellegil bändisolijatest ei tekkinud. Kramp jäi minu kanda, kuid see käib asja juurde, kui pistad nina täiesti tundmatusse kohta. Eks parim materjal tuleb ikka siis, kui oled oma subjektiga rohkem tegelenud kui ühe korra, niiet jään ootama järgmisi bändi tegemisi ja loodan taas oma nina sinna sisse pista.

Mis puutub Euraasia parimasse trummarisse, siis tean peale nimetatud proovil viibimist, et kunagi olla olnud neid isegi kaks, aga see teine andis alla, sest olla saab ju ainult üks parim ja tema on Maiko ja tema on pildil esireas. Kus siis veel :)
Ülejäänud bändikatel on ka nimed ja need on suvalises järjekorras ja ilma sugudevahelise diskrimineerimiseta järgmised: Mari-Liis, Urmas, Kaupo, Liina, Diana, Margus, Ivari ja Kaido

Video aadressiks on
http://www.vimeo.com/19639892 
parool: maknetik

Kogu pildikama on väljas nagu ikka: http://urmasmand.viewbook.com

Ja kel rohkem huvi Maknetiku vastu, siis otsige nad Facetuubist või oli see nüüd JouBoxist ise ülesse.
Punkt


No comments:

Post a Comment