Monday, July 9, 2012

Lennukat tulevikku soovides...


Is it a bird? Is it a plane? Ei. See on Eesti rahvuslindmees Suitsugurnik.

Eesti noorte mehehakatiste raske töönädal Euroopa alla 19 aastaste Meistrivõistlustel Jalgpallis lõppes vägagi sellises meeleolus, mida siit pildist välja lugeda võib. Mööda suurt muruplatsi püüdsid meeleheitlikult oma esimesi lennutunde võtta üksteist noort ja suurt tahtmist täis atleeti, kes tihtilugu ei osanud sinna sattunud nahkkeraga suurt mõistlikku peale hakata, kuna kogu keskendumine oli suunatud tiibade tööpõhimõtete väljaselgitamisele. Aeg ajalt võis kohalesaabunud publiku suudest kuulda siiski ka jõulisemat möirgamist, mis endast märku andis, kui omad koos mänguvahendiga jõudsid vastase väravavõrgu lähedusse. Hoolimata suurtest raskustest suudeti ühe korra oma lennuvõimest võtta ka maksimum ning suunata pall vastaste väravasse - "Kreeka ja matused" skandeeris publik. Kapten Luigend tegi niisiis ajalugu ja avas Eestlaste väravaarve tulevikutähtede turniiril.
Pildil on meie poistele viimasena löödud värav hispaanlaste poolt. Ja ega väravavahil polnud tegelikult peale graatsilise akrobaatia midagi selle värava ärahoidmiseks ka teha. Vähemalt mitte seekord ja selle kogemustepagasi pealt. Aga julgustavaid momente võis platsilt siiski leida igas mängus. Lisaks kapten Luigendile suutsid end korralikust küljest näidata ka poolkaitsjad Raudsepp ja Anier ning kaitsjad Mets ja Pikk. No nii arvasin vähemalt mina kui neid oma pildiotsijast jälgisin. Küünte ja hammastega püüti vastastest kinni hoida ja vahel õnnestus ka üle kolme söödu palli veeretada ning niimoodi ka üle keskväljaku liikuda.
EM aga jätkub. Parim vajab veel välja selgitamist ning päris kindel ei saa just olla, et Hispaania taaskord tiitli ära nopib. Elame näeme.


1 comment:

  1. Oo, see on alles hää pilt! Otsast otsani rahvuslik veel peale selle:)

    ReplyDelete