Tuesday, July 3, 2012

Mäletage Meid


Jätke need nimed meelde: Vadim Gurnik (1), Johannes Kukebal (2), Kevin Ingermann (3), Karol Mets (4), Artur Pikk (5), Bert Klemmer (6), Hannes Anier (7), Andreas Raudsepp (8), Artur Rättel (9), Karl-Erik Luigend (11 - kapten), Nikita Martõnov (20)
Ja veel: Riido Reiman (12), Brent Lepistu (10), Martin Kase (14), Märten Pajunurm (15), Mikk Metsa (16), Juri Gavrilov (17), Martin Ustaal (18)

Suur Eee Emm on just lõppenud ja oma koha võttis sisse mastaapidelt tagasihoidlikum alla 19 aastaste tulevikulootuste võidukatsumine jalgpallis, mis on jõudnud väikese Eesti koduõuele. Võib tõenäoliselt öelda, et kõige prestiizikam turniir, mis siinmail kunagi aset leidnud ja võib olla, et leiabki. Kuidagi ei jaksa lihtsalt uskuda, et mõne suurema tüki hammustamine meile jõukohane oleks.
Minu jaoks täitus selle turniiriga ka väike unistus. Meenub, et Itaalia MM-i aegu aastakümneid tagasi liikusid ka siinmail pildinätsud, mida väiksed tattnokad siis omavahel usinasti jagasid ja vahetasid. Pildid ülesrivistatud meeskondadest ja parimatest mängijatest sööbisid mulle mällu ja olen viimastel aastatel mõlenud, et sooviks ka ise sarnast pildinätsu stiili viljeleda rahvuskoondisest. Tõsisele fännile on selline kollektsioon alati suure väärtusega. Olgu U19 EM siis esimeseks ametlikuks proovikiviks, kas mul õnnestub ka midagi oma ideedest ellu viia. Uut Lembit Peeglit minust vaevalt et loota tasub, aga vähemalt saan oma käe ja silmaga tunda kui keeruline on tegelikult spordifotograafi amet.


No comments:

Post a Comment