Sunday, July 15, 2012

Vamos Campeones !!!



Nagu ikka ei lähe minu jalgpalliennustused kunagi päris täide. Hispaania poisid tulid, mängisid ja lõpuks võtsid oma. Ka viimastel suurtuniiridel on ikka nii olnud, et meistriks kipub tulema see meeskond, kellel eelnevalt on vaja tulla välja selg vastu seina olukorrast. Tavaliselt on nendeks siis penaltite löömine peale lisaaega. See on justkui psühholoogilise valmisoleku kontroll. See meeskond, kes suudab tolle vastiku närvidemängu üle elada on tavaliselt piisavalt tugev ka lõppvaatuses.
Minu arvates on see siiski kõige nõmedam viis ühe mängu võitja otsustamise kohapealt, kuid mõned harvad korrad olen saanud siiski ka tunda võidurõõmu ja siis ununevad ka kõik etteheited. No näiteks 2005 aasta Meistrite Liiga finaalis, kui Liverpool saatis kõigepealt korda täiesti uskumatu tagasituleku normaalajal, et siis peanaltiseerias mösjöö Jerzy "Plastikmees" Dudeki imepärase shõuga karikas omale võidelda. Midagi sarnast võiks öelda ka selle aasta Chelsea Meistrite Liiga võidutiitli kohta .
Aga tulles veel tagasi Lilleküla finaalmängu juurde, siis ega Kreeka poistel väga nuriseda maksa. Oma nõelamisi, mida oli siiski päris omajagu ei suudetud ära kasutada ning vaata Hispaania mängupilti kuidas tahad, siis see oli küpsem ning tahtmist võita oli selles rohkem. 
Tulevikutähed, kes rohkem, kes vähem. Minu isklik arvamus on, et mösjöö Jese Rodriguez (10), kes lõi ka võiduvärava ja oli muidu parim väravakütt sellel turiniiril ning poolkaitsja Gerard Deulofeu (17) hakkavad varsti tugevalt koputama ka põhikoondise uksele.
Aga olgu ära toodud siis ka kõikide värskete meistrite nimed: Kepa Arrizabalaga (1), Alejandro Grimaldo (3), Jonas Ramalho (4), Derik Osede (5), Jose Campana (6), Juanmi (7 - kapten), Suso (8), Paco Alcacer (9), Jese Rodriguez (10), Juan Bernat (11), Joni (12), Adrian Ortola (13), Insua (14), Saul Niguez (15), Oliver Torres (16), Gerard Deulofeu (17), Denis Suarez (18), Salvador Ruiz (19) ning treener Julen Lepetegui.
Kogemus missugune. Lausvihmas saada staadionimurule, et siis seal ühe ajaloolise turniiri võidumeeskonda sisuliselt esirivist pildile püüda. Ma pole küll teab mis spordifotograaf, kuid arvan, et kui saaksin võimaluse veel mõnda finaaltruniiri jäädvustada, siis võtaksin pakkumise vastu. Hammas sai verele.


No comments:

Post a Comment