Tuesday, October 12, 2010

Pension Irene 2


Ilus sygis teil seal Eestimaal :) :p

V2hemalt v2rvi tundub olevat rohkem kui kyllaga, aga s...ks kylm on see elukesekene kodumaal, kui uskuda ilm.ee v2gevate synoptikute ennustusi.

Aga pole hullu, kreekas l2ks ka kylmemaks, nyyd k6igest kakskymend kraadi p2ikese k2es ja tugeva tuule korral on kohati tunne nagu oleks kodus. Yhes6naga, eila v6eti rannast 2ra k6ik p2ikesevarjud, mida ma olin plaaninud j2rgmine n2dal pildistama asuda.

Alates sellest reedest algab niinimetatud vaheaeg, kus osa raffast siirdub Tyrki ja osa oma vahmiilide/s6pradega kuhugi mujale Euroopa l6pmatutesse avarustesse. Mina otsustasin asuda oma ajapildistamise projekti kallale ehk redutada Parosel ja kes teab 2kki suudan midagi toredat kokku keevitada, et siis p2rast laiadele hordidele saaks seda raske raha eest n2idata.

Tore on siinkandis n2ha pilvisemat ilma, mis t2hendab, et p2ikesekreemi kasutamise v6ib selleks aastaks unustada, mytsi v6ib ka peast heita ja tuulata garderoobis v2he volyymikama riietuse j2rele. P2ikeseprillid j22vad siiski ette, kuna ka pilvise ilma korral korraldab tuul siin sellist m3llu, et l6unatamise asemel piisab ainult t2nava peal suu lahti hoida ja minutiga on see t2idetud tolmu/liiva/sitikate oivalisest garneeringust.

Aga yldiselt ei tahtnud ma siin kurtma hakata, kuna pole tegelt suurt millegi yle kurta, vaid hoopis saata teile kodumaale pilte, mis 2kki toovad v2he soojema tunde ja aitavad pimeda ja k6leda ajaga paremini toime tulla.

Eelmisel n2dalavahetusel sai tehtud siis ka viimane graafikuj2rgne visiit Kyklaadide saartele. Seekord veetsime kaks p2eva Naxosel, mis asub v2hem kui tunnise praamis6idu kaugusel Parosest ja oleks palja silmaga siit ka n2ha, kui seda paganama suurt kyngast idasuunas ees poleks. Aga see probleem laheneb peagi, mitte et ma asuks m2gesid nihutama, vaid pigem ma katsun m6nda neist vallutada. Tahan siinseid tuulegeneraatoreid v2he l2hemalt silmata, kuna mulle lihtsalt meeldivad need suured elukad. Ka Naxosel on neid p2ris omajagu ning kui teil juhtub olema luup k2ep2rast siis panoraamil on neist kahte v6imalik ka n2ha.

Naxose tunneb juba eemalt 2ra yhe omalaadse ehitise t6ttu, v6i noh tegelt ehitiseks ei saa seda p2ris h2sti pidada, kuna minu m6istuse j2rgi t2hendaks see teatava pinna olemasolu, kus k6igev2gevate Kreeka jumalate koerustykkide eest on v6imalik v2hemalt yhel inimesel varjualust n6utama minna.

Nimetagem seda siis pilkuyydvaks auguga kivimyrakaks, mis v6imaldab eeldada intelligentse eluvormi olemasolu sellel planeedil. Siinkohal olgu m2rgitud, et hoolimata selle kivimyraka vorpinud eluvormi arvamusest, et just tema on selle planeedi ainus intelligentne asukas teavad k6ik teised eluvormid galaktikas, et tegelikult on ta napilt esikolmikus.

Byrokraatial ja poliitikal tundub olevat siinkandis sama suur m6ju kui legendidel ja religioonil, kuna hoolimata faktist, et Apollon kui k6ige t2iuslikum inimese sarnane olend pidi saama omale templi, j2i ehitus katki suht kohe kui sellega yldse algust tehti. Ja seda siiamaani. Oleks oodanud, et nyydseks on kogu paberimajandus juba korda aetud ja ehitus v6iks edasi minna, et minul kui selle tohutu potentsiaaliga napilt esikolmikusse kuuluval inimesel oleks v6imalik kogeda suursugust ehitusstiili selle t2ies hiilguses. Aga ei. Tuleb rahulduda v2hesega, tuleb rahulduda pilkupyydva auguga kivimyrakaga. Aga m6te tuleb hoida suur, igatahes.

Tegelikult on Naxosel palju muud 2gedat, mida vaadata. Kasv6i juba bussis6it sisemaale tuhande meetri k6rguseni kerkivate m2gede vahel, kus aknast avaneb vaade alla sygavasse orgu ja sealt kerkivatele erisuuruses ja kujus pisematele kyngastele, mille otsas istuvad lumivalged kabelid oma siniste mytsidega. Pildile on seda raske saada, seega peate lihtsalt mind uskuma, et vaatepilt oli v2gev. Ja miks ma ytlesin enne, et mulle meeldivad pilved, sest t2nu rynkpilvedele tekkis m6nus valguse ja varju vahekord, kus p2ikesekiired leidsid yles kyngastel asuvad kabelid, samas kui m2ekyljed nende taga asusid varjus. Tekkis tunne justkui kabelid ise kiirgaksid valgust v2lja, kutsuksid rahvast end imetlema.

Tegelt oleks tahtnud rohkem sellel saarel ringi uitada, kuid ehk siis j2rgmine kord. Naxose linn ise oli t2itsa nitsevoo, midagi Mykonose ja Fira vahepealset. Sigapalju labyrindikujulusi pisikesi t2navaid, kus ilmselgelt arhitektidel oli mingi probleem pikkade inimestega. Olles nyydseks juba saanud omajagu kogeda seda omap2rast ehitusstiili ei tundnud need valged pinnad ja v2rvilised uksed ja aknad enam nii huvitavad, mist6ttu oma pildimaterjali vaadates ei saa esialgu arugi, mis riiki parasjagu sattunud oled. V6rreldes Mykonosega sai tehtud pilti k6igest muust kui postkaardimaterjalist. Tegelikult m6jutas sellist valikut ka materjali otsimine uue fotoprojekti jaoks. Imelikul kombel on parimad pildid tulnud sellega seoses v2lja aga siinsamas Parikias ringi uidates. M6ned teemakohased pildid riputan siinkohal ka ylesse.

Ah, et missee Irene Pension on? See oli meie 33bimiskoht Naxosel. Ka mul j2i algul v2ga segaseks, et mida kuradit meie majutusel pensioniga pistmist on? Selleks, et 6igustada intelligentse eluvormi staatust esitasin antud kysimuse ka oma ameericlastest professoritele, kes olles teadlikud oma positsioonist siin planeedil valgustasid mind asjade tegeliku seisuga. Pension pole midagi muud kui pansionaat, asi on h22lduses - Penshioon.

1 comment: