Thursday, September 22, 2011

Tagasi KONT-i














Selline ta siis oli. KONT. Selline oli august 2011 kalasadamas linnahallli külje all ja kultuurikilomeetri veerel. Isegi praegu võib kohast, kus veidi aega tagasi need tänavakunsti suurvormid seisid näha jälgi tööde autoritest. Tuleb lihsalt hoolikalt maha vaadata. Ja soovitan edaspidi ka enda ümber tähelepanelikult linnamaastikku uurida, sest kunagi ei tea milal sinust võib mööduda mõni treiler, kellel on tavalise relkaamkirja asemel konteinerilt vastu säramas toosama tänavakunst. Mõelda, kui kunagi aastate pärast saaksid need konteinerid uuesti kokku tolsamal kalasadama ajahambast puretud kaiäärsel platsil, et jälle möödjuaid oma kirju kujunudsega rõõmustada. Unistamine on lubatud.

Kuna minu osalemine antud tänavakunsti tekke jäädvustamisel oli küllaltki tähelepanuväärne, siis võttis ka töö kokkupanek veidi rohkem aega. Tegelikult võttis enamuse mahvist enda tühjakslaadimine ja uuesti teemasse sisseelamine, sest kui lõpuks videot monteerima asusin ja pilte valisin läks kõik üpris libedalt. Vahel on aga vaja millestki suurest ja vägevast eemalduda, hingata muud õhku, et siis värske pilguga asja juurde tagasi pöörduda.

Olgu veelkord tänatud Tallinn2011 korraldusmeeskond, kes selle projekti eest hea seisid ning kunstnikud: Anton, Keuz, Yusk, Multistab, Joys, Tone, Honet, Peeta ja Made

KONT video http://vimeo.com/urmasmand/kont2011
KONT pildigalerii http://urmasmand.viewbook.com
KONT koduleht http://kont.ee/

No comments:

Post a Comment