Wednesday, November 21, 2012

Jalgpallikaart U19 EM 2012 ehk maiuspala jalkafännidele












Ma kirjutasin Artprindi stipendiumikonkursi tarbeks ühe pika jutu. Lühidalt öelduna kõlaks see nii: "Kõiges on süüdi lapsepõlv ja Itaalia 90 MM-i piltidega nätsud".
Tänapäeva tõlgituna tähendaks see seda, et ma olen teinud teoks ammuse idee pildistada üles jalgpalli suurturniiri ja pannud kokku omastarust huvitavad ja statistikast pungil kaardid, mida ideaalis saaksid fännid omavahel vahetad.
Ainsaks Eestlaseks, kes sel turniiril tunnustust pälvis oli koondise kapten Karl-Eerik Luigend (11). Tema lõi ka võõrustajate ainsa värava mängus Kreekaga ning pälvis kiidusõnu oma mängutarkuse ja väljakunägemise eest. Portugallaste leerist mainiti ära noor ründetäht Bruma (7), kes on juba tembeldatud uueks Cristiano Ronaldoks ning keda püüavad oma ridadesse meelitada Euroopa suurklubid. Hispaanlaste kõige silmatorkavam mängija oli samuti ründaja, Gerard Deulofeu (17), kes on FC Barcelona kasvandik. Kvaliteedimärk missugune. Kogu turniiri stabiilselt kaitses mänginud Kreeklaste hulgast jäi silma ning pälvis ka tunnustust Kostas Stafylidis (3).
Aitäh veelkord UEFA korralduskomitee. Loodan, et need jalgpallikaardid rikastavad Eesti spordiajalugu kuidagigigagigugigi. 
Ja ega see siis pole kõik, mis tehtud sai. Minge ikka viewbooki, kus on U19 Jalgpallikaartide suur ja maagiline galerii. Otsige hiirega ekraani paremast alumisest servast üles fullscreen nupp ka, siis annab "ihan jeesi" kaardi mõõdu välja. Luban.

No comments:

Post a Comment