Friday, October 8, 2010

T.Hanks










Kus kohast ammutada inspiratsiooni?

Must-valgest fotograafiast.

Riputan siia yles eelmisel n2dalavahetusel Antiparosel tehtud materjaali. Koht ise on k2imist v22rt, kuid mitte sellep2rast, et bussit2is ameericlasi ohootama panna kui sai teatavaks, et olime just m33dumas Tom Hanksi residentsist. T.Hanks but no T.Hanks

Tegin pilte peamiselt kahes kohas. Esmalt yhes 2gedas koopas, mis meenutas r2nnakut sygavale m2estiku sees asuvasse Moria linna Keskmaal. Stalagmiite ja Stalaktiite olid k6ik kohad t2is. Kahju ainult, et statiivi kaasas pold, igasugu pildimaterjaali oleks saanud sealt kuhjaga.

Teine koht asus yhel viljap6llul, kus tutvusin seal resideeruvate v6ib 3elda, et alaliste elanikega.
Neil oli nii m6ndagi sydamel, seega pyydisn omaltpoolt kaasa aidata t2htsa s6numi edastamisel.

Kui veel must-valge fotograafia teemal kribada, siis v6iks yelda, et m6nikord ei j2tku lihtsalt s6nu. Kuna digilabor ja fotopimik asuvad samas kohas, siis kohtun siinolles iga p2ev usinate kaas6pilastega. M6ned neist on juba vanad kalad ja seda on ka nende l6ppresutlaatidest n2ha. Mulle meeldib kontrast ja must-valge pildi j6ud oma s6numi edastamisel, mist6ttu nn. kriitikaloengutes, kus k6ikide pildid on galeriis v2ljas on suht piinarikas ylesanne midagi sisukat 3elda.

T2htis pole kritiseerida tehnilist teostust, kuid tihti pole just muu kallal eriti midagi lisada. Tihti j22b selline mulje, et igayks kes on kooli hingekirjas on justkui syndind artist.

Neile 6pilastele, kes esimest korda ilmutamisega tegelevad on asi palju dramaatilisem, m2ngu tulevad pisarad, vandumine, r66muh6isked jamidak6ikeveel. K6ik emotsioonid on vahel korraga ka v2ljas, mist6ttu on labor justkui hysteeriapalat, millele annab lisa ka kemikaalidele omane hapukaskibe l6hn.

V6rreldes monitori ees nokitsemisega ja uimase hiire peale oma viha v2lja valamisega on minu selja taga toimuv kaunis kummaline ja piinarikas, kuid kuradima vinge protsess, eriti kui sealt l6puks valmis t33dega r66msad n2olapid v2lja astuvad.

Pyhendan selle seeria k6ikidele t6elistele analoogifotograafidele.

EESTI SURU serbid VASTU MURU !!!!!!!!!!!!!

1 comment:

  1. tead, mis mina sain neist mustvalgetest piltides, ennem kui teksti lugesin-õõva :)
    Aga jõuluehtega pilti tahaks näha ka värviliselt ;)

    ReplyDelete