Saturday, September 18, 2010

Vaata eelmist pealkirja



Hellenic International Studies in the Arts on ameerika juurtega kool, mis asutati siin saarel oma kymme aastat tagasi yhe maailmar2nduri ja juba veerandsajandit sumomaadlust f2nnava filosoofi Barry Tagrin'i poolt. T6en2oselt on seal nime ees ka doktor, a see pole ka nii t2htis.

T2htis on see, et ta teab v2ga h2sti, kes on Balto v6i noh siis eestip2raselt Baruto. Viimase info kohaselt on Balto v2ga palju nutikamaks maadlejaks saanud jasamuti pole ta kaugeltki enam nii kohmakas ja naiivne. Yhes6naga Barry andis Baltole oma heakskiidu. Ja tagatipuks on Balto kodanikunimega Kaido H p2ris heas hoos hetkel. Eks n2is, Barry avaldas soovi mulle igatahes veidi rohkem selle v6istluskunsti t6desid selgitada. Seda siis telerivahendusel, mitte otseselt fyysilist kontakti kasutades. See oleks ka ysna veider, kuna Barry on mulle umbes 6lani ning sama tyse kui minagi. Fantaasialennukamad isendid teist kindlasti juba kujutasid seda sajandi matsi ette - Ihanaa, pampers ihanaa ;)

Kool kuhu ma sattusin tegeleb erinevate vabade kunstide 6petamisega. Peale digitaal ja analoogfotograafia v6ib siin rammu katsuda ka savivoolimisega (jah, ka peldikus Ringo K), poeesiaga, filosofeerimisega, kirjutamisega, maalimisega, filmimisega, kohaliku ajaloo tundma6ppimisega jne. jne. ning kui soovi on siis ka kreeka keelega.

6ppej6ud on oma ala asjatundjad ja tavaliselt l6petanud m6ne ameerika ylikooli k6rgema kraadiga. Hetkel on kontsentratsioon San Francisco kasuks. 6pilaste valikukriteeriumeid ma ei tea, aga minule mingeid piiranguid ei seatud, kui raha makstud oli tee valla.

Alates teisest siinviibimisep2evast saabusid siis saarele ylej22nud usinad 6pilased, kes k6ik kaugelt ameerikamaalt p2rit, kuigi yksikute juured olid ka siinmail v6i siis aafrikas. Sai selgeks, et Jimmy's apartements saab edasi olema kaunistatud valdavalt noorte naisisiksuste kilgetest ja jutumulast, kuna neid tykki kakskendviis siia sattus, lisaks veel siis yks minuvanune kutt. Miks ma ytlesin noored naisisiksused on tingitud sellest, et nad enamasti meie m6istes alles ylikooli sisse astunud ja vaid v2hestel on mingi "major" aine juba seljataga. Yhes6naga karneval, kus leidub igas suuruses, v2rvis, intelligentsis jamillesiganesveel inimisiksusi.

Igasugused eelarvamused v6ib julgelt 2ra unustada, kuna nii tutvumis6htul kui ka edaspidises kokkupuutumises on selgelt olnud v6imalik kogeda, et m6ned neist on varustatud ikka v2ga terava m6istuse ja maailmavaatega, samas kui leidub ka isendeid, kelle t2htsamaks missiooniks elus on h2sti palju riidepuid kokku ajada, et sinna k6ik oma sadamiljonit riideeset 2ra riputada. Las k2ia - mine p2hkliks.

Esimene 6ppen2dal on ka nyydseks l2bi ja sellega koos on tekkinud v2he parem arusaam, kuidas maailmakorraldus siinmail k2ib. Kuna 6ppima v6ivad tulla nii algajad kui ka profid, siis esimene ots 6ppekavast n2eb ette klassiruumis istumist ja teooria alustalade tundma6ppimist. Yhes6naga nagu yks tavaline koolitund ikka. Kuid seoses sellega, et igas aines on vaid loetud arv 6pilasi, siis 6petaja 6pilase suhe on personaalsem ja pyhendumine oma ylesannete t2itmiseks sedav6rra k6rgem. Minu peamiseks aineks on siis digifotograafia ning vabakuulajana osalen ka analoogfotograafia tundides. Viimases on mul v6imalus saada ka selgemaks mis m2su toimub pimikus. M6lemad 6ppej6ud on kiiksuga nagu ikka, kuid seda parem sest need on neil t2iesti erinevad aga samas 11 t2iendavad.

Digifoto tunnis oleme alustanud ka juba nn. field work'idega, kus esimeseks ylesandeks oli istuda 20 minutit yhe koha peal ja teha kuni kymme pilti. Kahte selle ettev6tmise pilti te siis ylalpool n2ha v6itegi. Ettevaatust k6ik t33narkomaanid, enne selle ylseande proovimist kodustes tingimustes 2rge unustage palderjani v6tmast, sest muidu hakkavad kohutavast k2rsitusest k6rvad vilistama ja auru v2lja laskma ning kummalisel p6hjusel tekib soov n2rida varssellerit :)

Ytleme siis nii, et alates sellest esmasp2evast 2rkan ma tavaliselt poole yheksast yles, proteduuritan vannitoas ja siis suundun digilaborisse, et oma piltidega tegeleda, blogi kirjutada ja oma ylesannete jaoks pildistamisideid luua. Kuskil viiest l2hen ymberkaudsetesse toidukohtadesse k6hut2idet n6utama ja suundun siis kas jalutama, pildistama v6i tagasi apartementi, et seal siis katuseterrassil t2hti imetleda (suur vanker ja kassiopeia on mul juba selgeks saanud) v6i all oma kambris magama heita. Ahjaa inglise vutti ja tsempionide liiga vutti pyyan ka ikka j2lgida niipalju kui on v6imalust tekkinud. Ma pole ikka aru saanud, milleks on linnas nimega Manchester see helesiniste s2rkidega jalkaklubi ja tundub, et sama arvamus on ka kohalikel :p

Aga see k6ik pole yldsegi nii ruttiinne nagu tundub, kuna siinne koht ise juba inspireerib asju tegema ning lisaks pole mul yhtegi muud segajat, ainult anna ideedel tekkida ja katikul plaksuda. Ja lisaks kuni oktoobri l6puni on iga n2dalavahetus oodata ka suuremat v6i v2iksemat v2ljas6itu ymbruskaudsetele saartele. See n2dalavahetus siis plaanis l2bi s6eluda Delose ja Mykonose saar.

Rohkem ei viitsi praegast, n2lg n2pistab ja v2rki.

1 comment:

  1. Kõik mudu arusaadav, aga Manchesteris on siniste kõrvale mingi muu klubi tekkinud vä? Vabshjee...

    Ja savivoolimises paneksime kõgile kinnisilmi ära. Igas ruumis, igasse anumasse. :)

    ReplyDelete